(placeholder)

 

“EEN NEDERLANDSE GRAHAM GREENE”


“Wat het boek uitzonderlijk maakt is de meesterlijke beschrijving  (...)  Alles is volstrekt geloofwaardig:landschappen, flora en fauna, de mensen en hun omgangsvormen, voedsel en kleding, de nederzettingen en het onbarmhartige klimaat  (...) formidabele authenticiteit  (...) Hartverscheurend!”

Rob van Dam  Literair Nederland

“Een boek dat leest als een thriller. Van der Kolk weet zijn Afrikaanse roman in zulke soepele zinnen tegieten en de schrale feiten met zoveel droge humor te brengen, dat je moeiteloos geboeid blijft tot het chaotische einde. (...) Zijn onthechte zwerversblik, die hij ook zo mooi over het eindeloze Afrikaanse landschap laat gaan, maakt de kracht uit van deze roman.”  Janet Luis NRC Handelsblad

✭✭ ✭ ✭

“Een ontluisterend verhaal. Wie nog een droom had over ontwikkelingshulp moet na het lezen van deze roman genezen zijn.”  Danielle Serdijn  de Volkskrant

“Een uitstekende roman (...) Geert van der Kolk is een rasverteller”

Ko van Geemert  Parbode Magazine (Paramaribo)

✭✭ ✭ ✭

Verzamelde verhalen

en een Caribische roman

 

Een dik boek met de beste verhalen uit mijn voorgaande bundels en een roman die zich afspeelt op zee en in de bergen in de Dominicaanse Republiek zijn verschenen bij Uitgeverij De Kring.

✮✮✮✮✮ (de Volkskrant)


'Soms lees je een roman of verhaal, en als je het uit hebt, word je overvallen door een gevoel van mededogen voor de hele mensheid. Héél even is je alles helder: dat iedereen ook maar met de beste bedoelingen probeert te leven, dat het altijd jammerlijk mislukt, en dat die gedeelde tragiek prachtig is. Dat gevoel roepen de verhalen van Geert van der Kolk op.’ 

Persis Bekkering

 

Voor de volledige recensie klik de Volkskrant

Interview met Jan Donkers in boekenbijlage NRC

Interiew met Maarten Moll in Het Parool

Voor informatie over de verhalen klik Op drift geraakt

Voor de roman kllik Telegram voor Mecánico

De waterverkoper


“Een kleurrijk wonder van vertelkunst” (NRC Handelsblad)

“Levensecht, aangrijpend en oersterk. Zo indringend en compact als Van der Kolk het drama vertelt, er is geen ontkomen aan."

✮✮✮✮  (de Volkskrant)

"Een hartverscheurend en indrukwekkend verhaal" (Vrij Nederland)

"Een boek dat u in één adem zult uitlezezen." ✮✮✮✮ (Zeilen)

"Een mooi geschreven en aangrijpende roman." (Brabants Dagblad)

"Met de vaste hand van een topchef die het darmkanaal uit een scampi peutert, analyseert Van der Kolk in De Waterverkoper de machtsverhoudingen tussen zij die niets  en zij die nog minder hebben." (Knack, België)

"In de heldere, wat naïeve toon die Van der Kolk zijn personage in de mond legt, schildert hij een onthutsend beeld van een kille en chaotische samenleving, waar uiteindelijk alleen de wet van de jungle geldt." (Leeuwarder Courant)


Verkrijgbaar bij o.a. bol.com,  ook als e-book

Televisie-interview met  VPRO Boeken